LA RELACIÓ PARES-FILLS
Els pares no sempre s'assabenten al moment temporal de que el seu fill pot estar patint bullying, fins i tot, poden arribar a ser els últims en saber-ho. L'assetjat s'avergonyeix i no ho explica; ho descobreixen quan arriba a casa amb senyals d'agressió o té canvis de comportament molt marcats.
El fet de que les víctimes s’avergonyeixin a l’hora de explicar el que els i passa als seus pares, pot ser per les diverses raons:
- No volen semblar incapacitats.
- Volen solucionar els problemes pel seu compte.
- Tenen por de que els agressors descobreixin que han parlat amb algun adult.
- No volen que els seus pares es preocupin.
- Tenen por de que els pares tinguin una reacció excessiva i empitjorin les coses.
- Senten vergonya pel fet de que això els hi passi a ells.
- Creuen que es culpa seva.
- Poden ser incapaços d’expressar-se, tenir poca confiança, sentir-se confusos o no tenir clar què han de fer.
Els pares són les víctimes secundparies del bullying, i poden veure’s marginades tan com per els adolescents en ell com per l’escola. Quan el seu fill és la víctima, els pares desitjen que això s’acabi.
Mentre que el nen és sent impotent, els pares normalment s’indignen, com per exemple, anar a l’escola per intentar solucionar el problema. Quan ho fan, les escoles algunes vegades els tracten com si ells fossin part del problema, quan en realitat haurien de ser part de la solució.
Quan els pares dicideixen anar a parlar a l’escola, aquest aproximament no sol ser fàcil per a ells. Algunes vegades el fet que això passi pot ser per culpa de les següents causes:
- No tenen suficient confiança.
- Creuen que no hi tenen cap dret.
- Són analfabets o no saben expresar-se obertament.
- Es senten coaccionats per l’escola
- Procedeixen d’una altra cultura.
- No parlen la llengua local.
CONSELLS PER A QUE ELS PARES PUGUIN PREVENIR ELS CONFLICTES EN ELS SEUS FILLS
Hi ha diferents accions que es poden realitzar per tal d'evitar que els seus fills pateixin Bullyng, o eviten i no ho diguin:
- Comunicació constant amb els fills i estar interessats pels seus problemes i necessitats
- Comunicació constant amb el centre docent.
- Participació en reunions i trobades de pares.
- Educar els seus fills en la responsabilitat i el respecte als altres.
- Filtrar els estímuls que arriben als seus fills.
- Saber posar límits als seus fills i saber dir no a temps.
- No sobreprotegir els fills, ni consentir-los tot el que volen i quan volen ells.
- Educar els fills en la responsabilitat i permetre que vagin assumint autonomia en funció de la responsabilitat que van adquirint i al temps que passa.
- Tractar els fills en consonància amb l’edat que tenen, evitant que els més petits facin “coses d’adults” o que els grans no asumeixin responsabilitats pròpies de la seva edat.
Buenos días Paula!
ResponderEliminarConozco un caso de bulling:
Se trata de mi vecino Álex que tiene 13 años. Ha empezado ahora la ESO y es un niño muy "crio" para su edad. Los profesores de primaria aconsejaron a su madre, que seria oportuno que su hijo repitiera curso para no tener problemas con los próximos compañeros.
Estuvo un tiempo mal en el colegio y su madre no sabía el por qué, lo único que veía era que su hijo no quería asistir a las clases.
Más tarde su tía se enteró de lo que le estaba pasando y se lo explicó a mi vecina. Su padre siempre le aconseja que les " de un par de tortas" pero es un niño poco conflictivo y no le gustan las peleas.
Su madre fue ha hablar con la dirección del colegio y han expulsado a dos chicos (los causantes) durante unos días.
Ahora parece que la cosa va a mejor!
Saludos!
Hola Iris!
ResponderEliminarPobre chiquillo lo que tuvo que soportar hasta que los abusones fueron expulsados... Suerte que ya está mejor! Me alegro por él!
Como te has dado cuenta, los profesores no tenían ni idea de lo que sucedía... fue gracias a los padres que insitieron en la dirección y entonces se puso medidas correctivas!
Gracias por aportar un caso verídico a este blog!
Crec que aquesta entrada pot ser de gran utilitat i que la gent hauria de conèixer la informació que estas facilitant. Des del meu punt de vista, crec que els pares tenen un paper molt important en els casos d'abus ja que realment són les persones on els nens es recolzaràn.
ResponderEliminarEstic amb d'acord amb tu Andrea! Els pares són un dels papers més importants a la vida dels nens!! Cal que els recolzin i els entenguin!
ResponderEliminar